Over Sara


Sara Kee zag het levenslicht eind 1984 in de stad Groningen. Ze was, zoals haar opa dat zei, een ‘klein dapper baasje’ en dacht al jong na over het bestaan van een God, leven na de dood en andere stringente kwesties. Vanaf haar veertiende lukte het Sara om minder na te denken en ontwikkelde zij een lust voor reizen. Elke zomervakantie lag de bestemming verder weg, op jacht naar nieuwe ervaringen. Na de middelbare school zocht en vond Sara het onbekende op Cuba, waar zij niet perse gelukkig werd, maar wel streetwise en Spaanstalig. Terug in Nederland begon ze in 2004 aan een studie Wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam en deed ook een propedeuse Spaans. De studietijd en –beurs leenden zich goed om te reizen. Brazilië, India, Kenia en vele uithoeken van Europa bezocht zij tussen de bedrijven door. 

De neiging om te vertellen en de wens om gehoord te worden zaten er al jong in. Op school was Sara redacteur en later hoofdredacteur van de schoolkrant. Ze schreef columns voor de website ‘De Vrijdag ’ en liep in 2007 tijdens haar studie vier maanden stage bij ‘De Groene Amsterdammer’. Daarna bleef ze een periode freelance schrijven voor de ‘Groene’. 

Ook voor haar studie schreef Sara veel. Tientallen essays en papers over filosofische problemen kwamen uit haar pen, sommige in een scheet, andere op haar tandvlees.

Ze heeft een hekel aan teruggrijpen op de empirie en een voorkeur voor filosofisch freewheelen en het stellen van vragen waarop geen eenduidige antwoorden zijn. Ze rondde in 2010 haar researchmaster af door te specialiseren in taalfilosofie en kwam tot het inzicht dat wat zich niet laat zeggen, soms wel te tonen is. Bijvoorbeeld door het vertellen van een verhaal. Dat is waar ze zich sindsdien mee bezig houd. 

Je kan me bereiken op:
sara@sarakee.nlmailto:sara@sarakee.nlshapeimage_2_link_0