http://www.at5.nl/artikelen/84742/veel-hulpdiensten-bij-ongeluk-zuidoost

Reis!

Als Sara het voor het zeggen had, stuurde ze iedereen met een rugtas de wereld in. Reizen is de beste leerschool voor het verwerven van tolerantie, zelfkennis en inlevingsvermogen: buiten het toeziend oog van ouders of vrienden ben je vrij om je eigen fouten te maken. Alleen, in verre uithoeken van de wereld is Sara, dankzij soms idioten daden, tot de meest basale inzichten gekomen.

Om andere reizigers te motiveren en hen te helpen de uren van eenzaamheid te doorstaan, heeft ze haar ervaringen op papier gezet. In tien losse verhalen doolt ze over de aarde en per hoofdstuk bespreekt ze steeds een typisch reizigersdilemma. Onderweg is Sara tot de ontdekking gekomen dat iedere reiziger weliswaar een uniek avontuur meemaakt, maar dat zij allen door dezelfde achtbaan van emoties denderen: ze moeten van zich af bijten, vreemden tot vrienden maken, hun zorgen loslaten, het nu beleven en ondertussen ook nog eens genieten.

Sara heeft zowel in Cuba (Havana) als in Brazilië (Rio de Janeiro) een half jaar gewoond. Daarnaast is ze twee keer op een motorreis door India getrokken en heeft ze ruim vier maanden aan de Keniaanse kust gebivakkeerd voor de opnames van de film ‘Wavumba’. Europa zag ze van boven tot onder, liftend, treinend, fietsend en rijdend.  

 


Fragmenten van Reis! op Hard//Hoofd:
 balletje-balletje
 baksheesh

http://hardhoofd.com/2012/07/06/balletje-balletje/http://hardhoofd.com/2012/07/12/baksheesh/shapeimage_2_link_0shapeimage_2_link_1